Jump to content

Ce carti mai citesc "forumistii"?

Recommended Posts

Posted

Acum citesc "Cel mai iubit dintre pamanteni" - Marin Preda

M-a cucerit de la prima fraza. Sunt abia la primul volum. Sper sa o duc la bun sfarsit...pt ca stimez autorul :rolleyes:

Some people have everything - they have nothing.

May 21st, 2008 - Paris, Bercy & November 22nd, 2013 - Antwerpen, Sportpaleis

Posted
OO, frumos, Asi. Am iubit cartea aia. Numai ca eu am fost nevoita sa o las la sfarsitul primului volum pentru ca mai aveam o mie de alte chestii de citit in cls a 12-a... (eu atunci am citit-o).
Posted
Am inceput sa citesc " Jurnalul pierdut a lui Don Juan"de Douglas Carlton Abrams.E un roman dragut, arta despre seductie....pina cind imi place.

http://i41.tinypic.com/sc73hi.jpg

http://lb2m.lilypie.com/JnVsp3.png

Posted
"Despre dragoste si alti demoni" de Marquez

J'aimerais tant savoir

Souffler comme le vent

Sur ton doux visage

Faire partir le noir, disparaître le temps

Casser les nuages

Parler même tout bas

Juste pout toi et moi

De petits riens

Mais là-bas

Au loin, tu nages...

Posted
"Valurile" de Virginia Woolf (o scriitoare sublima, ale carei carti am ajuns le citesc datorita destinului, hazardului) si "Eugenie Grandet" de Balzac... numele autorului cred ca spune totul :wub: sa vedem pe care-o termin prima

Posted
eu am teminat "Despre dragoste si alti demoni" si am inceput "Dac-as fi tu" de Julien Green

J'aimerais tant savoir

Souffler comme le vent

Sur ton doux visage

Casser les nuages

Parler même tout bas

Juste pout toi et moi

De petits riens

Mais là-bas

Au loin, tu nages...

• 1 month later...
Posted
Am auzit ca e buna "De ce iubim femeile"...O s-o cumpar si eu saptamana asta sau cea viitoare sa vad daca este ceva adevarat in ea :D :P

Daca intr-o zi viata iti intoarce spatele ... prinde-o de fund !!!

No smoking!!!

Be the best...F**k the rest!

Traiesti 26280 zile...Intr-o zi mori!

Posted
Am auzit ca e buna "De ce iubim femeile"...O s-o cumpar si eu saptamana asta sau cea viitoare sa vad daca este ceva adevarat in ea :D :P

am citit-o :) e ok

acum citesc "Eseuri de indragostit" de Alain de Botton :wub:

J'aimerais tant savoir

Souffler comme le vent

Sur ton doux visage

Casser les nuages

Parler même tout bas

Juste pout toi et moi

De petits riens

Mais là-bas

Au loin, tu nages...

Posted
"De ce iubim femeile" mi s-a parut, asa cum zice si Lulu, ok, desi nu pot sa spun ca m-a dat pe spate. poate nu am eu suficienta inteligenta si profunzime sa cuprind adevarata esenta a cartii.

http://i16.photobucket.com/albums/b21/DjCeline/thereasonigoonsiggycopy.jpg

http://therasmusforum.com/images/streetteam/promo/blackroses08.jpg http://therasmusforum.com/images/streetteam/promo/banner_streetteam1.jpg

Posted
Pai da :P Pentru ca nu la voi se refera :msn-tongue: O sa va spun eu daca e adevarat ceva in cartea aia :bye1:

No smoking!!!

Posted

Mmmm :cry: eu nu am mai citit nimic de vreo doua luni din cauza olimpiadei :cry: si acu' simt nevoia sa citesc ceva :cry: bad luck as usual: e inchisa biblioteca, sau daca e deschisa nu ma duc eu cand trebe' sa nieresc deschis, de la BMB nu-mi da acasa ca nu am buletin de Bucuresti & Co :msn-tongue: toate fortele Universului conlucreaza ca eu sa nu citesc :doh:

Gabi, am gasit carti cu Ireland...da' numai ghiduri turistice si harti rutiere :hmm: O sa ma duc si pe librariile de la Universitate ca la alea cica e mai multa informatie (asa zice lumea) :hmm: (Sa intri diseara pe mess pls)

Posted
Pai da :P Pentru ca nu la voi se refera :msn-tongue: O sa va spun eu daca e adevarat ceva in cartea aia :bye1:

autorul povesteste oarecum intamplari din viata lui combinate cu fantastic...asa ca nu ma lua cu nu la noi se refera sau ca nu am putea intelege la fel e bine ca tine (sau poate chiar mai bine)

J'aimerais tant savoir

Souffler comme le vent

Sur ton doux visage

Casser les nuages

Parler même tout bas

Juste pout toi et moi

De petits riens

Mais là-bas

Au loin, tu nages...

Posted

OFF-TOPIC: Vodafone, tu detii adevarul suprem cumva?

am terminat de citit "aventurile unei prostituate de lux londoneze" de Belle de Jour. foarte misto cartea.

acum m-am apucat de citit "Lang" de Kjell Westo. pare interesanta.

http://therasmusforum.com/images/streetteam/promo/blackroses08.jpg http://therasmusforum.com/images/streetteam/promo/banner_streetteam1.jpg

Posted

off-topic, detine el ceva suprem....dar nu e adevarul.....el nu stie asta (dar sa nu-i dam de banuit) :giggle:

eu m-am apucat de vreo 5 carti, dar n-am terminat niciuna.....noile aventuri ale unei prostituate de lux londoneze, continuarea la aventurile...., ceva legat de filosoful wittgenstein, dostoievski, flaubert, niste chestii despre baroc si mai am, dar nu imi mai amintesc acum.

Posted

autorul povesteste oarecum intamplari din viata lui combinate cu fantastic...asa ca nu ma lua cu nu la noi se refera sau ca nu am putea intelege la fel e bine ca tine (sau poate chiar mai bine)

Ce ai ? Esti ... ? Eu am glumit si tu ce te crizezi asa ? :evil:

No smoking!!!

Posted

Ce ai ? Esti ... ? Eu am glumit si tu ce te crizezi asa ? :evil:

daca tu crezi ca printr-o simpla replica m-am crizat, atunci nu stii cum sunt cand ma crizez de-adevaratelea :giggle:

daca sunt sau nu, nu e treaba ta..sunt cum vreau sa fiu..doar e o tara libera :sofunny:

J'aimerais tant savoir

Souffler comme le vent

Sur ton doux visage

Casser les nuages

Parler même tout bas

Juste pout toi et moi

De petits riens

Mais là-bas

Au loin, tu nages...

Posted

Looooool :sofunny:

Eu m-am apucat sa citesc "La comtesse de Charny" de Alexandre Dumas si jur ca e ultima carte de Dumas pe care o citesc, ca a inceput sa ma plictiseasca :msn-tongue: plus ca exista zeci de traduceri originale dupa carti precum "Cei trei muschetari"& Co. dar dupa asta numa' din alea varza, donc tre' s-o citesc in franceza...si in cartea asta fiecare iubeste alta pers, care la randul ei iubeste alta pers...care are alte prob si tot asa...si toate lumea se vaita de corazon, de parc-ar fi telenovela...sper s-o termin mai repede ca ma seaca rau de tot :msn-tongue: (tot la corazon, desigur) :sofunny:

• 2 weeks later...
Posted

Tu ai citit prea multe de Dumas, eu prea putine - recomanda-mi si mie una, doua (deocamdata am pe lista "Dupa 20 de ani" )

Vodafone, mai bine taci din gura.

Posted

Mmm, frumos "Dupa douazeci de ani" :wub: Eu as zice "Regina Margot" pentru ca e sublima, aduce tot farmecul epocii (pana la urma daca stau sa ma gandesc bine chiar o sa mai citesc si alte volume de Dumas) sau daca iti plac mai mult romanele cu tzarani, "roman champêtre", cum zic francezii, citeste "Ange Pitou" sau ceva de George Sand (ca tot stim noi o piesa super in leg cu ea) :giggle:

Off topic: Vodafone, eu o cunosc pe Raluca in persoana si iti zic sigur ca nu e... :sofunny:

Posted
Vodafone, mai bine taci din gura.

Nici nu am vorbit ... am scris pe forum asa ca...NO COMMENT

asiii m, eu am glumit atunci :P Unele nici nu stiu ce sa raspunda asa ca iti spune "sa taci din gura" pe un forum in care scrii :sofunny:

Luni cred ca imi vine "De ce iubim femeile...de prosti ce suntem" :sofunny: Pe multi i-am auzit "nu putem trai cu ele, dar nici fara ele" :sofunny:

Offtopic: Asta e "rasism"...Sunt singurul baiat care mai scrie pe forum si repede va luati de mine :hmm: :down:

No smoking!!!

Posted
Eu in afara de Anne Rice (da, m-a molipsit Sabi), nu am reusit sa mai termin altceva (ah, da enciclopediile de la cotidianul :P ). Ba nu, mint, am citit Rosu Ucigas de Jeroen Brouwers(Aproape socant stilul, cle putin la inceput, dar treptat te obisnuiesti - poveste din lagarele japoneze), Omul Ilustrat de Ray Bradbury (SF - i-a placut profului meu de analizam :P; ciudat este ca, desi deobicie nu suport ideea de extraterestri, martieni, etc, cartea asta chiar mi-a placut), aproape am terminat Urmatoarea Poveste de Nooteboom (interesanta, misterioasa, stil modern, very interesting to read)

Deea, tu citesti cartile din colectia ziarului "Cotidianul" cumva? Ca si eu am citit "Urmatoarea poveste" de Cees Nooteboom, pe care nu am lasat-o din mana pana nu am terminat-o, intr-o zi a fost gata. Si mai am de la o colega si ""Rosu ucigas"... deci spune-mi daca merita citata ca m-am abtinut pana acum avand in vedere ca din descrieri e cam "depressive" :pinch:

am terminat de citit "aventurile unei prostituate de lux londoneze" de Belle de Jour. foarte misto cartea.

De maine cred ca o sa ma apuc s-o citesc si eu...mi-am luat-o azi :giggle: Zilele astea am terminat de citit niste carti pe care le incepusem de ceva vreme, "Urmatoare poveste" de Nooteboom (un autor olandez), "Ochi albastri, parul negru" de Marguerite Duras si "La Mare au diable" de George Sand :wub: a fost magnifica...

Off topic: Btw...stiati ca George Sand a fost iubita lui Alfred de Musset timp de aproape un la Venetia pana cand bolnav fiind (Alfred) l-a inselat cu doctorul (cu care a fugit imediat la Paris)...se spune ca atunci i-ar fi scris si scrisoarea...stim noi care :giggle:

Posted
Hmm... cartea Rosu Ucigas e prima care am citit-o - da e depresiva rau - este vorba de viata in lagare japoneze. Altfel ce sa zic despre ea - are un limbaj "modern", desi nu deranjant. Mie mi s-a parut interesanta. Nu pot sa zic ca mi-a plactu la nebunie, dar sigur nu mi-a displacut.
Posted
Am citit cateva pagini aseara...avand in vedere ca e totusi scurta o sa o citesc chiar asa depressive, daca tot mi-a cazut in mana :P si am inceput "La femme qui attendait" de Andrei Makine - scriitor rus - un pic mult prea pervers pt gustul meu, but still...il recomand :giggle:

• 1 month later...
Posted

"Torturati-l pe artist" de Joey Goebel

m-a cucerit de la prima pagina si nu mai pot s-o las din mana!

Celine Challenge :: Over 10.000 beautiful pictures of our diva!

http://celinedion.evonet.ro/coppermine/

Posted
nu mai am timp sa citesc :pinch: si sincera sa fiu nici nu stiu ce anume am pofta sa citesc. oricum nu ceva siropos sau legate de sentimente care nu exista de fapt :D

Posted
nu mai am timp sa citesc :pinch: si sincera sa fiu nici nu stiu ce anume am pofta sa citesc. oricum nu ceva siropos sau legate de sentimente care nu exista de fapt :D

ce stii tu??? :shifty: :shifty:

Posted
"Castele de furie" de Alessandro Baricco...at cand mai am timp...acum nu am :( dupa bac...

J'aimerais tant savoir

Souffler comme le vent

Sur ton doux visage

Casser les nuages

Parler même tout bas

Juste pout toi et moi

De petits riens

Mais là-bas

Au loin, tu nages...

Posted

Eu am terminat (in sfarsit) "Cel mai iubit dintre pamanteni", toate volumele. E super, cred ca cea mai tare carte pe care am citit-o pana acum, ma rog, poate doar "Mizerabilii" sa-i faca concurenta...si am mai citit pe juma' niste chestii de Balzac, you know, boring stuff, doar asa de facto, "Le chef d'oevre inconnu" (in franceza) si "O afacere tenebroasa" (in romana). Recunosc ca la Balzac imi place mai mult diversitatea personajelor decat cartea in sine, vreau sa zic, (citez, Marin Preda) daca descrie 15 avari, fiecare se va purta diferit, chiar daca sunt toti o apa si un pamant.

Momentan mai am cateva pagini din "Jane Eyre" de Charlotte Bronte (o citesc tot in franceza). Mi-a placut foarte mult inca de la inceput, dar acum incepe sa semene a telenovela si ma cam plictiseste...ma rog, avand in vedere ca e roman autobiografic si ca autoarea n-a avut tocmai o viata buna, de fapt a dus-o destul de rau uneori, poate n-ar trebui sa spun asta, dar in fine, eu ca cititor am dreptul sa-mi placa sau nu...revin dupa ce termin de citit si finalul.

• 1 year later...
  • 2 weeks later...
Posted
Eu am citit "In compania curtezanei" de Sarah Dunant. O recomand sa o cititi :D . Acum astept sa iau de la o prietena "Nasterea lui Venus" tot de aceeasi scriitoare. Am auzit ca e mai buna ca prima care deci va dati seama ca de abia astept sa o primesc :D

No smoking!!!