Jump to content

Succes la BAC!!

Recommended Posts

Posted (edited)

songbird, felicitari ... Dar sa spunem ca ceilati dadeau bani si va lasa sa copiati tu ce faceai ?

Cand am dat BAC-ul se copia pe rupte cu cartile pe banca :lmao: Sau rupeam foile si copiam...Doar n-am dat bani degeaba :lmao: Dupa BAC mi-a cerut o prietena de a 11-a cartea dupa care am invatat...i-am dat-o, dar cu foi lipsa :lmao:

BAC-ul nu e asa important ... Examenul de admitere la facultate e mult mai drastic, dar si acolo se poate copia :lmao: :lmao: :lmao:

Edited by Vodafone

Daca intr-o zi viata iti intoarce spatele ... prinde-o de fund !!!

No smoking!!!

Be the best...F**k the rest!

Traiesti 26280 zile...Intr-o zi mori!

Posted
Depinde de facultate. La Poli examenul este super-easy in proportie de 90%, insa restul exercitiilor sunt cele care fac departajarea: intri sau nu/ De asta e bine ca o masura de precautie sa ai medie la bac bunicica.
Posted
Am inteles ca majoritatea facultatilor vor sa nu se mai dea examen de admitere si sa se intre pe baza de concurs de dosare ... Asta e nashpa :sick:

No smoking!!!

Posted

Sunt deja o multime care fac asa. Insa cele la care sunt multi candidati nu prea au incotro. De ex la Politehnica sunt numai 4 facultati care mai dau examen. Zicea un profesor de acolo (pe care il cunoaste tati) ca la unele facultati se roaga de elevii care vin la examene sa-si depuna dosarul si la ei :lol:

Nici la universitate nu e cu mult mai prejos. cum multi care intra si la poli si la mate-info raman la poli, examenele sunt din ce in ce mai usoare. Iar la geografie nu se mai da examen. Ziceam sa dau insa am nishte medii de 9 (chiar si de 8) si nu am sanse. Nu am chef sa dau bani degeaba.

Posted (edited)

Sa auziti ce am auzit la stiri la Europa FM :lmao: Cateva mii de lucrari de BAC la romana in Bucuresti au luat intre 1,20 si 5 din cauza subiectului ala cu "inteligentul" adica al 3-lea parca :lmao: Si in tara chiar daca ai scris despre altcineva (la subiectul 3) se noteaza ca si cum ai scrie corect :lmao:

Moromete modifica baremul la Bac

5 Iulie 2006

Cristina Olivia Moldovan

ELEVII I-AU INVINS PE PROFESORI. Chiar daca s-au incurcat in intelectuali la proba de limba si literatura romana, absolventii de liceu vor fi punctati pentru caligrafie si coerenta. VIDEO.

Elevii care i-au prezentat la Bac pe Ion al Glanetasului si Ilie Moromete drept intelectuali vor fi punctati daca au scris frumos si au fost coerenti.

Dupa ce au vazut numarul mare de lucrari in care tinerii au facut optiunea gresita, profesorii corectori din mai multe judete au decis sa abordeze baremul de punctare in asa fel incat sa le mareasca nota absolventilor de liceu.

La subiectul al III-lea de la proba de limba romana, ei ar fi trebuit sa vorbeasca despre personaje ca Apostol Bologa, Stefan Gheorghidiu sau Vicor Petrini, nicidecum de Ion sau Moromete.

"Daca scriau despre castraveti trebuiau punctati?"

Baremul este insa suficient de ambiguu pentru a le permite profesorilor sa-i puncteze pe elevii care au gandit stramb.

"In urma unei consultari cu profesorii corectori si cu o serie de inspectori de specialitate s-a decis ca, daca un personaj este exploatat pe linia intelectualitatii si daca prezentarea este coerenta, elevul sa primeasca o parte din punctaj", spune Camelia Gavrila, inspector general al Inspectoratului Scolar Iasi.

Decizia profesorilor este contestata de Liliana Preoteasa, director pentru invatamantul preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei. "Daca ei ar fi scris despre castraveti, inseamna ca trebuiau punctati? Daca au scris caligrafic "Tatal nostru" trebuie punctati?", intreaba, vehement, Preoteasa.

Protest in strada

Aseara, elevii mai multor licee bucurestene, printre care "A.D. Xenopol" si "I.L. Caragiale", au protestat la Universitate, cerand indulgenta profesorilor.

Reprezentantii Serviciului National de Evaluare si Examinare, care ar trebui sa ia o decizie in privinta modului de corectare in aceasta situatie, nu hotarasera, pana aseara, nimic. "Trebuie sa respecte baremul", este singurul mesaj pe care l-a putut transmite Mircea Muresan, director de comunicare in cadrul Ministerului Educatiei.

Definitia conceptului

"Dictionarul explicativ al limbii romane" defineste intelectualul drept "persoana care poseda o pregatire de specialitate temeinica si lucreaza in domeniul artei, al stiintei, tehnicii etc.".

Adrian Cioroianu ii incadreaza in aceasta categorie "pe cei implicati in dezbaterea de idei intr-o societate". Scriitorul Mircea Mihaies crede ca elevii care au facut aceasta confuzie nu trebuie blamati.

"Intelectualul este cineva care vorbeste cu propria lui minte, spune scriitorul. Pentru Nicolae Manolescu, a fi intelectual este o profesie." El este de parere ca subiectul al III-lea a fost formulat "in mod ticalos", pentru ca cei care le-au facut nu s-au gandit ca elevii nu au invatat decat despre personajele dintr-un singur roman al fiecarui autor.

Admiterea la facultate ar putea fi modificata

Sistemul de examene din invatamantul preuniversitar ar putea fi modificat, potrivit ministrului educatiei si cercetarii, Mihail Hardau.

Mai mult, el doreste sa-i convinga pe universitari sa modifice criteriile de admitere, din cauza ca accederea in facultate pe baza mediilor de la Bacalaureat a dus la "vanatoarea" cu orice pret a notelor mari, generand si conditii de fraudare.

In ce priveste masurile de siguranta, ministrul Hardau a precizat ieri ca s-a interzis accesul in sediul SNEE pentru cele cinci persoane care au avut acces la subiectele de limba romana de la Bacalaureat. El s-a referit la fostul director SNEE, Adrian Stoica, la directorul adjunct Nicoleta Litoiu, la informaticianul Georgeta Cretu si la inspectorii SNEE de specialitate, Mihai Stan si Marilena Lascar.

Ministrul a declarat ieri ca la Testele nationale a existat si un "parteneriat intre diferite persoane si institutii si de aceea jurnalistul a putut intra nestingherit in SNEE". Mai mult, anchetatorii au tras concluzia ca la subiecte puteau avea acces mult mai multe persoane, nu doar cele suspectate. (Sorin Iordache)

"Fiul" lui Moromete stie ca acesta ar fi ras daca i-ar fi zis cineva ca e intelectual

In afara autorilor care le-au conturat si a criticilor care le-au studiat din toate unghiurile, personajele Ion al Glanetasului si Ilie Moromete si-au dezvelit misterul si fata de actorii care i-au popularizat prin film.

Iar despre taranul filosof din Silistea Gumesti, cel mai bine poate vorbi Alexandru Preda, "fiul cel mai mic al lui Moromete si ultimul pe lumea asta", dupa cum isi spune. Pentru toti trei, cele doua personaje nu au fost niciodata mai mult decat niste tarani.

"Citea doar ziare"

Cand a scris celebrul roman, Marin Preda a povestit, de fapt, despre tatal lui, Tudor Calarasu. Fratele cel mai mic al scriitorului, Alexandru, este convins ca pe Moromete l-ar fi pufnit rasul daca l-ar fi etichetat cineva "intelectual".

"Uite-l si pe asta!", s-ar fi minunat Ilie. "Era un taran, dar nu analfabet si nu batut in cap. Avea o minte sclipitoare", si-l aminteste Alexandru Preda pe Moromete. "Nu citea carti, doar ziare: "Curentul", "Universul", "Timpul", pe care le comenta apoi in Poiana lui Iocan".

Ion, departe de ogorul literelor

"Ion stia sa scrie si sa citeasca. L-a dus mintea sa faca multe, dar inteligenta rurala nu are nicio legatura cu cea cultivata. Un intelectual se ocupa de ogorul literelor, iar Ion avea preocupari in privinta unui alt ogor", spune actorul Serban Ionescu, care l-a interpretat pe fiul Glanetasului in filmul "Ion, blestemul pamantului, blestemul iubirii", in regia lui Mircea Muresan.

Referindu-se la Ilie Moromete, pe care l-a jucat in drama "Morometii", in regia lui Stere Gulea, Victor Rebengiuc spune: "Nu este un intelectual. Ca sa fie intelectual i-ar fi trebuit studii, ar fi trebuit sa faca scoala".

"Rusine sa va fie!"

<Monica> "Rusine sa va fie!!! Decat sa primim note mici toti, mai bine sa dam BAC-ul la romana din nou! Asa ar fi trebuit de la inceput, din moment ce la 11 noaptea subiectul circula pe messenger!"

<Elena> "Da, Moromete era un filosof, si... si ca sa fii putin filosof trebuie sa fii in primul rand un intelectual."

<Kid> "Daca si Becali isi cumpara studiile superioare inseamna ca este intelectual?"

Edited by Vodafone

No smoking!!!

Posted

Ma enerveaza profesorri care incearca sa le gaseasca scuze. Sa admitem adevarul... mai mult de jumatate (dk nu vre-o 80%) din cei care au facut Moromete sau Ion au facut-o pur si simplu din prostie. Fiindca nu stiau Ultima Noapte au gasit o scapare cand au vazut Marin Preda (si in loc sa se gandeasca la Cel mai iubit le-a venit in minte Morometii) si Rebreanu (unde lumea se gandeste la Ion si nu la Padurea Spanzuratilor)

Nu mi se pare corect sa se puncteze (decat putin de tot - 0.5 - 1pct). Au facut-o pe prostia lor. Nu mi se pare normal ca eu care am facut corect subiectul sa fiu pusa in aceiasi oala cu unul care crede ca Ion este intelectual.

In al doilea rand nu mi se pare corect sa fie tratate separat judete diferite. Dk se da ceva punctaj, pai sa dea la toti. Nu in provincie da si in Buc nu. Si asa Bucurestenii sunt de multe ori dezavantajati de cei din provincie care vin cu medii mare si chiar si la BAC note mari obtinute prin copiat.

Posted
Asta-i viata :whistling:

No smoking!!!

Posted
da asa e...nici mie nu-mi convine sa iau aceeasi nota cu unu care a facut din tzaran intelectual. plus ca nu stiu ce sa zic la faza cu punctele pt redactare....e cam cu 2 taishuri treaba asta. are dreptate profa aia...daca scriau tatal nostru caligrafic si lizibil si corect sa le dea punctaju pt redactare...nu stiu mi se pare cam aiurea..parerea mea...

http://i16.photobucket.com/albums/b21/DjCeline/thereasonigoonsiggycopy.jpg

http://therasmusforum.com/images/streetteam/promo/blackroses08.jpg http://therasmusforum.com/images/streetteam/promo/banner_streetteam1.jpg

Posted

si mie mi se pare aiurea si nu este corect...puteam si eu sa scriu visul de azi noapte...am un scris tare frumos....mai bagam si niste expresii metaforice pe acolo si iesea o minunatie:))))) si gata..2 puncte...

eu as face altceva...nu i-as pica..adik celor care ar fi in situatia de a pica le-as da 5-ul....desi nici asta nu e prea corecta. cat de rau mi-ar parea, k am destule cunostinte kre au fkt asa..., nu pot sa accept chestia asta. nu este corect. eu una nici acum nu pricep cum se poate sa fie considerat ion intelectual.....ce drak..daca era examen in alta limba as fi zis k nu s-a inteles cuvantul"intelectual" :)))))

Posted
A fost bine azi la English... mi-au venit cam greu ideile la tampenia aia de short story, dar am reusit sa termin in 1 ora si 30 min :D

Celine Challenge :: Over 10.000 beautiful pictures of our diva!

http://celinedion.evonet.ro/coppermine/

Posted

bv Ale!!

eu sunt super happy....am dat chimie organica si se pare ca iau peste 9,50..:) azi noapte am fkt crize cand am vazut k nu mai stiam nu stiu ce formule, avand in vedere k nu m-am mai uitat pe chimie de vreo luna..;)

Posted
Nu stiu ce-o sa ma fac maine la Filosofie!!! Nu stiu niiiiimiiiiiiiiiiicc!!!!!!! daca pic examenul???

Posted
Ma bcuur ca la voi a fost bine, fiindca la fizica a fost bataie de joc! Pur si simplu! Eu am facut pregatire si ma asteptam la orice dar la asta nu. La olimpici au fost probleme greutze, dar acceptabile, care se puteau face dk aveai cunostintele necesare.... te si treceau prin toata materia. Azi insa ultima problema si de la mecanica si de la termodinamica au fost facute in vataie de joc. Extrem de tampite. Eu inca nu imi dau seama de cea de la mecanica. Noi ar trebui sa protestam ca a fost formularea aiurea, nu cei de la romana care (majoritatea) de prosti nu au ales ce trebuie.
Posted
Noi ar trebui sa protestam ca a fost formularea aiurea, nu cei de la romana care (majoritatea) de prosti nu au ales ce trebuie.

Si la romana a fost formularea aiurea. Au spus asta si profesorii la stiri la TV :P

No smoking!!!

Posted

a fost pe dracu aiurea. Ce e atata aiurea la INTELECTUAL????

aia sunt TARANI!!! Tu mai sus ai cititat si ceva de Alexandru Preda care a zis ca "Moromete" ar fi pufnit in ras sa-i fi zis cineva ca e intelectual.

Posted (edited)
Am citat, dar nu am citit :lmao: E o mare mica diferenta :lmao: Edited by Vodafone

No smoking!!!

Posted
eu la engleza am citat la povestioara aia scurta niste versuri din in some small way :P asa ca de final..si am gresit k o proasta ce sunt un wordbuilding si un rephrasing...dar de...s-a dus 9.50-u meu...ca nu o sa iau eu maxim de punctaje nici la eseu nici la prima parte :cry:

http://therasmusforum.com/images/streetteam/promo/blackroses08.jpg http://therasmusforum.com/images/streetteam/promo/banner_streetteam1.jpg

Posted

o sa fie bine fetelor, have faith! :stud:

Lex, o sa fie bine! i have faith in you! nu picati nici una nu va prostiti! va pupic dulce de tot si astept rezultatele voastre super bune! :D :clap:

J'aimerais tant savoir

Souffler comme le vent

Sur ton doux visage

Faire partir le noir, disparaître le temps

Casser les nuages

Parler même tout bas

Juste pout toi et moi

De petits riens

Mais là-bas

Au loin, tu nages...

Posted
am luat 10 la sport...am stat in maini..am sarit 2.10 in lungime de pe loc, am facut 20 de flotari...e fost binisor. mai mult am asteptat pe acolo decat sa dau probele :lmao: it was boring actually. deci am pana acum 3 de zece... :clap:

Posted
Posted

bv fetelor! :clap:

i-am trimis la Ale sms...sper ca e bine

J'aimerais tant savoir

Souffler comme le vent

Sur ton doux visage

Faire partir le noir, disparaître le temps

Casser les nuages

Parler même tout bas

Juste pout toi et moi

De petits riens

Mais là-bas

Au loin, tu nages...

Posted
Ale ce-o fi facut? Ca n-a mai dat de mult pe forum.

OFFTOPIC: Alexandra - de ce ti-ai schimbat nickul?

pai era banal celalalt...nu prea am avut inspiratie cand l-am facut...si in plus..asta e nick-ul pe care il am pe toate celelalte forumuri pe care mai umblu.:)

Posted

Wow, voua chiar va era dor de mine :D

sa va spun un secret: si mie de voi!!! m-am bucurat mult cand am primit mesajul Ralucai... nu am mai fost pe aici nu pentru ca as fi stat sa invat, ci pentru ca am stat sa plang (!) si sa ma plang ca nu stiu nimic la filosofie si ca o sa pic... se pare insa ca am avut ceea ce se numeste noroc chior, la noi in sala s-a vorbit lejer, ne schimbam ciornele intre noi, am facut eseul despre Immanuel Kant impreuna, noi cei 6 care mai stiam cate ceva... sper sa iau undeva peste 7 - daca e mai mult, cu atat mai bine :)

Voi ce ati facut???

eu la engleza am citat la povestioara aia scurta niste versuri din in some small way

Care short story, Manu? Ai dat cumva engleza 3-4 ore? Asta inseamna ca am avut acelasi subiect ;)

Posted

la geogra a fost destul de simplu - dk noroc de corectori buni pot sa iau peste 9.50. Am vb destul de bine, dar pe mine nu m-au ajutat mult - a fost bine totusi ca unele mi le-am putut verifica.

Cat despre fizica - citeste mai sus :(

Posted
Bravo fetele !!! si bine ca s-a terminat .... prima etapa :msn-tongue:
http://i5.photobucket.com/albums/y166/raluchi/ANDfinalshow-1.jpg
Posted
hi girls! banuiesc k sunteti mega happy ca ati terminat cu bac-ul.sunt foarte sigura k o sa luati note bune si scuze ca intru si eu asa tarziu.have fun and join life! love you all
Posted
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...