Hej. Zastanawiam sie czy orócz Celiny znacie jakis innych francuskojęzycznych wykonawców. Jeśli tak to napiszcie jakich (możecie też podać tytuły waszych ulubionych piosenek) itp. Interesuje mnie czy Was również Cela zainspirowaa do sluchania francuskiej muzyki. Mnie tak i jestem wciąż nią zachwycona...
Welcome to Celine Dion Forum
Welcome to Celine Dion Forum, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be a part of Celine Dion Forum by signing in or creating an account.
|
0
Francuskojęzyczni wykonawcyJakich znacie i lubicie?
Started by
cdfan
, Jan 25 2007 06:48 AM
Posted 25 January 2007 - 06:48 AM
Posted 25 January 2007 - 09:39 AM
Mnie zachęciła np. Gerald De Palmas i Lara Fabian.
Posted 25 January 2007 - 11:15 AM
Lara Fabin - też ją bardzo lubię!
Poza tym polecam Garou (no, wszyscy znają!), Isabelle Boulay (np. piosenki "Je t'oublirais" i "Parle-moi" chociaż ja tam lubię większość jej piosenek, tak przy okazji to ona też z Québecu!), Helene Segara, Patricię Kaas (uwielbiam ją!), Jean-Jacques Goldman, Patrick Bruel (!!!), Bruno Pelletier (to ten co śpiewal "Le blues du businessman" z Céline na koncercie milenijnym a tak poza tym występowal np. w musicalu "Notre Dame de Paris"), Francis Cabrel, Linda Lemay (też Québécoise), Liane Foly, niektóre utwory Vanessy Paradis... więcej mi w tej chwili na myśl nie przychodzi ale genera;nie uwielbiam francuskojęzyczne piosenki i mam sporą kolekcję plyt i mp3 więc moglabym pewnie jeszcze wielu innych wykonawców i tytuly wymienić...
Poza tym polecam Garou (no, wszyscy znają!), Isabelle Boulay (np. piosenki "Je t'oublirais" i "Parle-moi" chociaż ja tam lubię większość jej piosenek, tak przy okazji to ona też z Québecu!), Helene Segara, Patricię Kaas (uwielbiam ją!), Jean-Jacques Goldman, Patrick Bruel (!!!), Bruno Pelletier (to ten co śpiewal "Le blues du businessman" z Céline na koncercie milenijnym a tak poza tym występowal np. w musicalu "Notre Dame de Paris"), Francis Cabrel, Linda Lemay (też Québécoise), Liane Foly, niektóre utwory Vanessy Paradis... więcej mi w tej chwili na myśl nie przychodzi ale genera;nie uwielbiam francuskojęzyczne piosenki i mam sporą kolekcję plyt i mp3 więc moglabym pewnie jeszcze wielu innych wykonawców i tytuly wymienić...
Visit me on Facebook
Why has Javito been silenced ???
- 14th & 16th May 2008 - Antwerp Sportpaleis
- 24th & 25th May 2008 - Paris Bercy
- 2nd June 2008 - Amsterdam ArenA
- 12th June 2008 - Berlin Waldbühne
- 18th June 2008 - Köln Arena
- 20th June 2008 - Hamburg Colorline Arena
- 28th June 2008 - Kraków Błonia Park
- 1st July 2008 - Vienna Stadthalle
- 15th, 16th, 19th & 20th August 2008 - Montréal Bell Centre
- 10th, 15th & 16th March 2011 - Las Vegas Caesars Palace Colosseum
Why has Javito been silenced ???
Posted 13 February 2007 - 05:58 AM
Posted 16 February 2007 - 09:00 AM
Ja bardzo lubię Marilou - mam jej płyte i jest super
Posted 16 February 2007 - 09:37 AM
Ogólnie to właśnie Celine wzbudziła poprzez swoją muzykę i przepiękne kompozycje miłość do piosenek w języku francuskim.
A z wykonawców, których czasami słucham to: Natasha St-Pier, Lara Fabian, piosenki La Famille Dion z albumu „Le Party Des Fętes” (zwłaszcza „La Neige De Mon Pays” – Claudette Dion i „Noël C'est L'amour” – Manon Dion) itp.
Bardzo lubię też różne „językowe niespodzianki” np. piosenki Celine w języku: japońskim, hiszpańskim, niemieckim, polskim (wiem jeszcze taka nie powstała). Pozdrawiam
A z wykonawców, których czasami słucham to: Natasha St-Pier, Lara Fabian, piosenki La Famille Dion z albumu „Le Party Des Fętes” (zwłaszcza „La Neige De Mon Pays” – Claudette Dion i „Noël C'est L'amour” – Manon Dion) itp.
Bardzo lubię też różne „językowe niespodzianki” np. piosenki Celine w języku: japońskim, hiszpańskim, niemieckim, polskim (wiem jeszcze taka nie powstała). Pozdrawiam
Edited by tibestii, 16 February 2007 - 09:39 AM.
Posted 26 December 2007 - 02:24 PM
to selina spiewa tez po niemiecku jak dla mnie to najbardziej lubie jak spiewa po framcusku
Posted 14 May 2008 - 03:28 AM
Mylene Farmer, Tina Arena, Edith Piaf oczywiście
"The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes but in having new eyes"
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users