No wiec zaczynamy…………..smile.gif
Dreams can come true:wub: wub.gif wub.gif
Na samym początku oczywiście leciałem 10 h do Chicago…. Potem 4 h czekania na samolot do LV… no i samolot do Vegas 4 h. W Vegas byłem o 22 tamtejszego czasu. Leciałem w nocy wiec nie widziałem domku Celine:( już z okien samolotu widziałem cale centrum LV. Z Chicago do LV leciałem z innymi ludźmi bo w Warszawie nie mogli dać nam drugiego biletu wiec w Chicago dali mi w innym miejscu samolotu. Ludzie okazali się bardzo fajni. Pogadałem sobie z nimi trochę no i w końcu zaczął się temat LV. Opowiedzieli mi gdzie warto pójść, co zobaczyć i pokazali mi to z okien samolotu. Zapytali się mnie po co jadę do Vegas no i żartem gościu zapytał się mnie czy nie na gambling:P Wtedy opowiedziałem im ze jadę żeby zobaczyć koncert Celine. Okazało się ze na nim już byli i zaczęli mi o nim opowiadać

Pierwszego dnia, we wtorek, rozpocząłem zwiedzanie Vegas…. Cały czas jeździły sobie taksówki Celine:P Ogólnie widziałem jeszcze czarnego busa oraz niebieski autobus ze scena z IDAN. Vegas jest po prostu cudowne. Znajdzie się tam wszystko Paryż, Nowy Jork, Wenecje i wiele innych… potem wszedłem do Forum Shops… wielka galeria handlowa należąca do Caesars. Z jednego z korytarzy doszliśmy do kasyna wiec zawróciliśmy i poszliśmy na 3 piętro… a właśnie tam okazało się ze znajduje się Boutique…. No a potem wyszliśmy i szliśmy w kierunku Ceasars. Niestety jeszcze nie załadowałem zdjęć ale będą

Co do boutique to założę osobny temat…. Ze zdjęciami, cenami itd. Powiem tylko ze mnie rozczarował tylko pod 2 względami…. Co do płyt są tylko albumy i to nie wszystkie, a singli w ogóle:( druga rzeczą jest to ze JUŻ NIE PROWADZA SPRZEDAZY MEMENTO. Mówią, że raczej ich już nie będzie. Są jedynie świeczki, która sobie kupiłem. W przeciwieństwie do innych ludzi zapach bardzo mi się podoba. W środę i w czwartek byłem przy wejściu na koncert i obserwowałem ludzi. Za każdym razem wszystko było wykupione. Zauważyłem również ze sporo ludzi to fani. No i nadszedł ten dzień…. Pierwszy koncert ciekawy choć….. ale to potem:)
Piątek 10 Listopada….
Jak co dzień poszedłem pochodzić sobie po LV i pooglądać rozne rzeczy. Nawet widząc Colosseum i reklamy Celine nie wierzyłem jeszcze do konca ze ja naprawdę zobaczę…. Dopiero wieczorem gdy zacząłem się szykować zrozumiałem gdzie idę… Idąc z mojego hotelu – Cirrus Cirrus- główna ulica – LV Blvd – widać już było Colosseum. Gdy stawiałem każdy krok zdawałem sobie sprawę gdzie idę i co się wydarzy. Gdy przeszedłem obok reklamy Celine Dion pod która lecą różne reklamy poleciał trailer…. Wtedy zrobiło mi się przykro ze szczęścia. Pomyślałem ze to moje wielkie marzenie się spełnia. I ze zaraz zostanie spełnione. Wjechałem schodami ruchomymi do kasyna i już byłem przed wejściem do Koloseum, była chyba 7.45 było już trochę ludzi ale spokojnie weszliśmy do środka. Okazało się ze ludzie którzy robili zakupy w Boutique tuz przed show, a było ich dużo, nie musieli tego tam robić, bo w Colosseum w holu tez można było kupić to samo. Stały tez tam 2 chryslery. Było tak tłoczno, ze nie widziałem nigdzie woskowej figury, przeszedłem wzdłuż i wszerz i nie zauważyłem….. ale o figurze to potem. Poszliśmy do windy, która zawiozła nas na 1st Mezannine. Nagle zobaczyłem sale i scenę!!!!!!!!!!!! Nie mogłem uwierzyć, ze ja widzę. Wydala mi się ona mała w porównaniu z tym jak oglądamy videa z poszczególnych piosenek z jakiś okazji. Scena też mi się wydała mała. Na ekranie było wielkie lustro. Odzwierciadlało ono całą salę. Ludzie powoli się zbierali. W końcu sala zapełniła się zupełnie. Zaczęli robić zbliżenia na poszczególne osoby. Ludzie całowali się, machali, robili inne śmieszne rzeczy. Zasiadła orkiestra. Sala na lustrze zaczęła wirować i nagle lustro pękło. I coś pękło we mnie…. Zaczęło się! Zaczął się długi wstęp do A New Day Has Come … Na lustrze w oddali, tak jakby Celine szła z oddali, podążała w kierunku sceny… Pojawiała się jej mała postac wraz ze światłem wokół niej. Coraz bliżej i bliżej.
Chórek śpiewał A New Day… Come… A New Day…. Come…
A New Day… Come… A New Day… Come…
I nagle Celine pojawiła sie w lustrze po raz ostatni…. Tak blisko i w końcu była już na scenie… zaczęło się…. A ze mnie spływały łzy szczęścia….
I was waiting for so long…. for a miracle to come….
wolno… delikatnie… bez fałszu czysto I pięknie….
Everyone told me to be strong
Hold on and don't shed a tear
Stoi nadal z tyłu sceny…. i śpiewa
Through the darkness and good times
I knew I'd make it through
And the world thought I had it all
But I was waiting for you
I refren…
Hush, now
I see a light in the sky
Oh, it's almost blinding me
I can't believe
I've been touched by an angel with love
Wolno delikatnie….
Let the rain come down and wash away my tears
Let it fill my soul and drown my fears
Let it shatter the walls for a new, new sun
A new day has come
A new day has cooome
Uuuuuuu…ohhhh… nana nana… ohhhh
Aaaaaaaa…..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
I finał…. I podchodzi na środek sceny… ludzie klaszczą i Celine śpiewa
Let the rain come down and wash away my tears
Let it fill my soul and drown my fears
Let it shatter the walls for a new sun
A new day has come
A new day haaaaaaaas coooomme….!!!!
Ohhhh
Hush now… I see a light in your eyes….
Wychodzą w jej strone tancerze i Celine kończy piosenkę…
Hush now….
A New Day Has Come została jedną z najlepszych w show. Została zaśpiewana perfekcyjnie. W ogóle muszę powiedzieć, że Celine ma teraz głos bardzo świeży, czysty, nie fałszuje i dawno takiego nie miała. Był on po prostu cudowny przez całe show.
W tym momencie, w którym kończy piosenkę od razu zaczyna się The Power Of Love… Piękna, czarna suknia znika i pojawia się biały kostium. Jest on bardzo fajny. The Power Of Love zostało zaśpiewane live i brzmiała cudownie. Dawno nie miała tak dobrego głosu… wypoczętego… Dekoracja i choreografia również się im udała. Już własnie została zaśpiewana najwyższa nuta piosenki i kończy się. Sceneria zmienia się w stary można powiedzieć zamek, lochy i od razu It’s All Coming Back To Me Now…. Celine na początku skrada się po scenie…. Gdzie niegdzie błyskawice i wybiega para tancerzy… Celine zaczyna śpiewać…. Śpiewa wysoko i bez zająknięcia…. I zaczyna się For ….. It’s All Coming Back To Me Now przeradza się w Because You Loved Me…. Kolorystyka zmienia się na odcienie cieplejsze, mniej tajemnicze. Noc przeradza się w dzień… Para nadal tańczy a Celine czysto, w nowy sposób śpiewa. Piosenka momentalnie się kończy i bez przerwy zaczyna się To Love You More…. Skrzypce pod schodami zaczynają grać…. Wybiegają tancerki i piosenka trwa… Nie spodziewałem się jednak, że To Love You More jest tak skrócona! Choć krótka była cudowna… najważniejsze części były zachowane i były ekscytujące… Gołebice bardzo upiękrzały całą piosenkę. Potem w końcu Celine zatrzymała się. Przywitała się. Spytała się czy się nam podoba. Dodała po chwili, że musi się podobać! No i potem Shall we go for it? Yeahh!!!!!
Mmmmmmmmmmm m I get wings to fly…oohhh I’m Alive…
Scena zmienia się w miasto, w którym wszyscy się śpieszą a Celine śpiewa…. Nadal w swoim białym stroju… w pasie ma takie pióra, którymi macha podczas piosenki zamiast sukienką. Kończy się piosenka i zaczyna się normalny wstęp do piosenki… Celine siada na fotelu i zaczyna śpiewać Seduces Me…. Bardzo kusi swoją osobą… tancerze pełzną ku niej i robią różne pozy. W finale piosenki nawet skaczą…. Śpiewa:
Cause all you do seduces me ohh seduces mee seduces meee ooohh seduces mee….
Nie za bardzo dla mnie pasował biały strój podczas siedzenia na fotelu, ale moje myśli zostały spełnione…. Na końcu, gdy wszyscy otaczają Celine jest zbliżenie w tle i potem Celine wstaje i kończy długo piosenkę, a wówczas gościu w żółtym kubraczku odsuwa powoli fotel…. I Seduces me…… Wtedy Celine po prostu powiem udaje głupią….. Śmieję się i klepie się w kolano… Mówi: You wanna try that chair? Yeah I know… Thank you Franco Dragone for this incredible idea… I love it! Hmmm May I sit with you for a while? – Yeah!!!! Thank you…. I dedicate this next song to all the parents and children of the world and especially my very own Rene Charles….
If I could…. Oohhh if I could…..
śpiewa cudownie, zupełnie inaczej niż kiedyś. Pojawia się drzewo na ekranie oraz drugie „wyrasta” z podłogi… Na podeście z prawej strony pojawia się Mego z fortepianem i tam na nim gra. Anioły zlatują z góry i huśtają się nad głowami ludzi…. Potem lecą ludzie z fortepianem… kolejno gość przejechał rowerem po scenie i na sam koniec pani z pieskiem…. Ohh If I Could…..
Wstała i zaczęła mówić ‘I would like to dedicate these next few songs to all blue eyes etc. i na końcu one of the greatest musician Frank Sinatra’
Zaczęło się All They Way… piosenka boska I jak zwykle zaśpiewana bezbłędnie. Cudownie byli zestawieni na lustrze….na koniec kłania się w stronę lustra. Od razu zaczyna śpiewać I’ve Got The World On A String….. Pojawiły się latające instrumenty… Piosenka żywa, wesoła, a mi nadal od pierwszej piosenki leciała niagara:P Celine skończyła ciągnąc ostatnia nutę znikła za kolorowymi kurtynami.
Ogólnie mówiąc w tej części show Celine wyglądała cudownie. Oprócz stroju i fryzury nie miała w zasadzie makijażu. Była taka naturalna. Była to Celine prawdziwa, delikatna, piękna
Zaczęła się piosenka instrumentalna A New Love. Tancerze wyszli i po raz ostatni (wtedy tego nie wiedziałem) zaczęli tańczyć tą choreografię. Podczas ich występu również przelatywały ramy obrazów a w nich żywe postacie. Piosenka skończyła się i zaczął się długi wstęp do I Surrender…. Nagle słychać:
There's so much life I've left to live…
And this fire is burning still…
A Celine nadal nie widać. Siedziałem po prawej strony widowni I chyba jako ostatni zobaczyłem Celine wychodzącą z tej strony sceny…. Pewnie zaczęła śpiewać w stroju ze złotą wstążką, w której śpiewała wcześniej My Heart Will Go On.
When I watch you look at me
I think I could find the will
To stand for every dream
And forsake this solid ground
And give up this fear within
Of what would happen if they ever knew
I'm in love with you
Przepięknie śpiewa słowa piosenki I podczas
'Cause I'd surrender everything…
To feel the chance to live again…
Zaczyna schodzić na scenę…. śpiewa dalej zwrotkę wchodząc na wyższe schody z drugiej strony sceny… i wtedy następuje najfajniejsza część piosenki, śpiewa refren, potem
Every night’s getting longer
And this fire is getting stronger, babe
I'll swallow my pride and I'll be alive
Can't you hear my call
I surrender all
Potem jeszcze raz cudownie zaśpiewany refren, a potem
Right here, right now….
Zjeżdżają 3 żyrandole, z których jeden pojawia się również w The Power Of Love….. Celine jest pokazana na dużym ekranie i pokazują się bombowe ognie, Celine pojawia się w nich i śpiewa finał .Po prostu to jedna z najfajniejszych piosenek w show. Uwielbiam ta piosenke…. Potem Celine wychodzi i następuje przerwa w formie długiego wstępu Ammore Annascunnuto…. Na początku grają same instrumenty… Potem lecą w powietrzu latarnie…. W oddali widać zapalone światło w oknie… Potem sceneria zmienia się w włoskie miasteczko. Nagle Celine zaczyna śpiewać wychodząc wraz z tancerzami z lewej strony… Ma na sobie czarny strój, wydaje mi się, że nieco inny niż ten, który widzieliśmy na zdjęciach z czerwonymi rękawiczkami i czerwonym paskiem… Tu Celine ma bardziej wyrazisty makijaż… wygląda tajemniczo, uwodząco…
Piosenka jest po prostu boska. Od razu się w niej zakochałem. Jestem nawet nieco zdziwiony, że to włoska piosenka właśnie jest w show. Na zakończenie piosenki Celine mówi : Gracia!
Tu Celine nie zaczyna kolejnej piosenki, lecz zaczyna mówić; Well you are probably curious where are the musicians? Well I put them in these cages for 4 years but I give them water! Hehehe…. W tym czasie zdejmuje rękawiczki… Następnie Celine mówi: This next song was one of the best French song in my carrer. It was written by JJ Goldman. It’s called Pour Que Tu M’aimes Encore…. Celine pięknie zaczyna śpiewać swój francuski hit. Było to fenomenalne wykonanie tej piosenki. Następnie następuje szaleństwo… I Wish… Celine śpiewa, tańczy podskakuje…. Pod koniec piosenki, zanim Celine ucieka przed jednym z tancerzy, oddaje innemu mikrofon i tańczy solo, a potem ucieka przybiega bierze mikrofon i kładzie się na scenie… Rozpoczyna się Love Can Move Mountains… Celine mówi żeby wszyscy wstali i ci na dole wstają, klaszczą… Potem podczas piosenki Celine rozpoczyna przedstawianie muzyków: tych co zawsze oczywiście, nowego skrzypka, który bierze udział głównie w To Love You More, ale podczas piosenki jak i teraz był pod schodami, oczywiście przedstawiła ta blondynkę co zastąpiła Picarda, great vocals no i Mego…. Było bardzo zwariowanie….potem zaczyna się nocne życie i I Drove All Night…nadal na dole ludzie stoją i klaszczą…. Ohhhh oohhh I had to escape…. Super piosenka i bardzo mi się choreografia podobała. Nie myślałem, że aż tak mi się spodoba…. Celine na koniec krzyknęła Good night! I znikła….
Wszystkie światła zgasły i zrobiło się ciemno, po chwili zaczął dobiegać bardzo dziwny odgłos, był to księżyc który coraz bardziej zbliżał się do sceny, istnie kosmiczny dźwięk. Zaczyna się wstęp do My Heart Will Go On. Dosłownie taki jak do filmu czy na taki jaki był na Millenium koncert…. Nawet jedna kobieta z chórku próbowała śpiewać te odgłosy ze wstępu (OoooOOOooooOooo)….Pojawiają się ludzie pod parasolem i lecąca panna młoda z długim welonem. Zaczyna się właściwy wstęp do piosenki wraz z fletem i przychodzi Celine… Wygląda bosko… Ma długą suknię, której odcień jest lekko różowy i zaczyna śpiewać. Niagara, wodospad moich łez, który towarzyszył mi przez całe pierwsze show nadal trwał, a przy My Heart Will Go On oszalał. W zasadzie to moja pierwsza piosenka Celine, choć o tym dowiedziałem się po wielu latach, gdyż moim pierwszym albumem był A New Day Has Come, a dopiero później zdałem sobie sprawę, kolekcjonując kolejne płyty, że to ta sam osoba. Byłem szczęśliwy. Celine zaśpiewała fenomenalnie. Włosy miała upięte. Ten koncert można opisać w samych superlatywach i nie odnajdzie się w nim żadnej wady. Celine jest po prostu the best!
Na koniec wychodzą wszyscy tancerze i muzycy i wraz z Celine kłaniają się. Celine dała róże starszej kobiecie, a potem wyszła długo machając i uśmiechając…… ale to nie wszystko:)